När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

tisdag, februari 08, 2011

Detta har jag pysslat med hela gårdagen och idag.

Igår skulle jag egentligen tvätta kl 12 men det glömde jag HELT bort. Jag var så sjukt upptagen med en uppgift i digital bildhantering och har just kommit på världens bästa idé att jag dessutom knappt hade tid att äta lunch. Så i alla fall fick jag allt vackert stiga upp idag och tvätta kl 7 när det var enda lediga tiden. Synd för mig men då fick jag mig i alla fall upp på morgonen!

Det är svårare att stiga upp när jag vet att jag borde men jag MÅSTE inte utan jag KAN ju sova några minuter till. Ja ja, det får bli skärpning på det sen.

Tillbaka till uppgiften, jo vi skulle göra en vinjett till ett TV-program men en stillbild. Alltså själva grejen är att man ska lära sig markera klippa och klistra, kanske till och med göra vinjetteringar på bilder och suddiga kanter osv. Men jag valde att utmana mig själv. Jag har alltid trott att jag inte har varit totalt obegåvad över att skapa saker själv i PS men nä nu jädrar ska ni få se.

Det började med att jag sett i en blogg en tjej som gjort söta ugglor och så tänkte jag att tusan det vill jag prova men hur attan ska man lyckas? Så tänkte jag efter och så sakta men säkert växte sig mitt lilla nya barnprogram fram, "Ugglor i trädet" (haha vilken fantasi jag har :P) och ännu roligare blir detta tycker jag när min lärare dessutom heter Bo Uggla! (haha, hoppas inte att han tar det här på ett konstigt sätt!) Ja, så jag satte mig i PS och testade mig fram och kom faktiskt fram till att det inte alltid är så svårt bara men vet hur man ska göra.

Så jag tänkte att jag kulle visa mitt resultat och här har jag skapat allting själv (!) med markeringar, med undantag för när jag var spyless och fuskade med de 2 molen, det fanns färdiga formar för dem. Så här kommer min vinjett i still bild till mitt barnprogram "Ugglor i trädet".
Kanske inte det mest professionella jag gjort men jag är jäkligt nöjd med mina ugglor. Visst så har jag mycket att finslipa men bara det att jag lyckats med detta är jag sjukt nöjd med! Sen när det inte är dag och jag ska göra skolarbete så ska jag försöka snickra ihop lite söta grejer med ugglor. 

Inga kommentarer: