När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

onsdag, februari 10, 2010

Jag var på bra humör när jag började skriva nu är jag bara förbannad!

Här har det varit fullt upp med datorbyggande och nu så är det installeringar för fulla muggar. Jag fick knappt någonstans att sitta när här i lägenheten, grabbarna tog upp all space typ. Jag hade tur att jag fick låna en liten liten bit av ett bord att äta på. Men samtidigt tycker jag det är kul att få träffa gubbar från Simons jobb, man ja, jag kan ju vara lite sanningsenlig, det är inga gubbar här. Bara trevliga och goa killar.

Själv fick jag post idag av NAV och jodå, jag ska få dagpenger men inte från rätt datum enligt mig. När jag slutade jobba så gick ju ja till nav för att skriva in mig och ja ansöka om dagpenger men det gick inte. För man måste skaffa en användare på NAV som arbetssökande och det gick inte för mig eftersom att jag fortfarande var skriven i Sverige. SÅ då var jag tvungen att skriva mig här i Norge FÖRE jag kunde fixa detta på NAV så då blev det en veckas väntetid och SEN kunde jag fixa min användare. Och ja, eftersom att jag sa upp mig själv så får jag inte dagpenger förrän efter 2 månader och den tiden räknas normalt sett från NÄR man skrev in sig som arbetssökande på NAV, så ja, jag förlorade ju massa dagar på detta.

När jag väl var på NAV första gången så sa hon där men det är lugnt man kan skriva i efterhand att du försökte skriva in dig idag och att det inte funkade så då räknar dom från idag i alla fall. JO pyttsan riktigt så var ju inte fallet. Jag kunde själv skriva in på ett papper men det tas ju inte direkt hänsyn till och anledningen till att det blev allt detta tjafs var ju för att jag före hade ring till NAV och frågat så att allting skulle vara ok för att jag skulle kunna få dagpenger även fast jag är skriven i Sverige och svaret jag fick då var att så länge du uppfyller kraven så är det lugnt. Och kraven uppfyller jag så jepp nemas problemas var svaret.

Jävla idioter nu fick jag papperen om att dom 2 månaderna kommer räknas från den 25/1 eftersom att det var då jag skrev in mig på NAV, när jag nu inte kunde göra det före jag var skriven här i Norge. Så imorgon ska jag ta mig en tur till NAV och protestera lite! FAN vad sur jag blir ibland, kvinnan jag pratade med sa att det inte alls var några problem. Jag skulle ha bett henne skrivit ner det på ett papper så jag hade det skriftligt att hon lovade att det skulle gå räknas från den 15/1 då jag faktiskt slutade jobba och försökte skriva in mig, nu är ju det lite svårt att bevisa i efterhand.

Jag blir arg av att bara tänka på det! Det är liksom 10 dagar extra som jag inte får betalt för, var ska jag få dom pengarna i från?

Inga kommentarer: