När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

måndag, oktober 26, 2009

Det blev visst lite klago mur över det hela.

Jag känner mig inte helt frisk och kunde jag hade jag sjukskrivit mig men det funkar ju inte så i detta land. Man har antingen egenmelding eller sykmelding. Egenmelding kan du välja själv när du använder, om du är sjuk och utan egentlingen "anledning" eller rättare sagt, du behöver inte bevisa på något sätt att du är sjuk. Egenmelding är lite olika från jobb till jobb som jag har förstått det men på mitt jobb så är det så att på en 12 månaders period kan man bara använda egenmelding 4 gånger och då är det max 3 dagar i sträck som man kan vara hemma. Och sen så var det ett krav på x antal dagar som det minst måste vara mellan du har tagit en egenmelding. Sykmeldning är när en läkare sjukskriver dig.

I alla fall har inte jag tänkt mycket över detta men det var ju fan dumt gjort kan man ju påstå för nu har jag kommit fram till (är inte 100% säker dock) att jag bara har 1 egenmelding kvar fram tills i Mars, lycka till mig att inte bli sjuk fram tills dess mer än 1 gång.

Alternativet annars är ju att gå till en läkare och bli sjukskriven, men hur enkelt är då det? Och sen så kostar ju det 400 spänn också typ OCH sen så har jag ingen egen läkare i detta land så jag måste gå och sätta mig på legevakten ( typ akuten) om jag ska få hjälp tydligen och det kan ta timmar, kul att sitta där om man har feber och mår dåligt?! Sen så även om man far dit så vet man ju egentligen inte om man blir sjukskriven heller, eller kanske inte om man har feber men som för mig nu. Nu har jag en irriterande huvudverk, det gör inte så ont egentligen men jag känner mig bara helt borta i huvudet hela tiden och många gånger har jag svårt att tänka, jag kan kanske ha feber egentligen men det vet jag inte om. Får kolla på jobbet i morgon.

Ja, kul för mig. När jag klämde handen på SATS för ett tag sedan då BORDE jag ha gått till läkarn för att bli sjukskriven men vad gör jag, nej jag tänker. Varför det?! Det kostar ju pengar, detta går säker över och tänkre inte på att jag har begränsat antar egenmeldingar och allt. Smart drag, not!

Jaja, nu vet jag ju det i alla fall, jag ska försöka kämpa mig i genom detta i alla fall.

Nu när jag väl är inne lite på att klaga så kan jag ju fortsätta också, nämligen att när vi var och köpte vitvaror och skulle packa in dom i lägenheten så gick det visst inte så bra som vi trodde. När vi kom för att parkera någonstans här vid vårat hus så har vi en korttids parkering men där stod det redan 2 st bilar ihoptryckta på 1 parkering så hur göra man då? Ska man måsta bära dom 300 meter då? Nä, utan vi tryckte ihop oss på sidan och tänkte att vi ser ju om någon kommer och ja tex perkeringsvakter så då är det ju bara att flytta på oss.

Men vi tyckte att allting gick så jäkla bra ändå tills Simon dagen efter får höra av kollegan som egentligen kör bilen som Simon lånat att det var en parkeringsböter. Hur gick det här till tänker vi då? Och när man ser på var och hur och allt och vilken tid så är det när vi står och packar ur släpen. Hela tiden stod det alltid någon där vid så hur kan vi få p-böter undrar jag. Helt ärligt alltså allvarligt har de ingen skyldighet att säga till om de ser att föraren står där? Eller kan dom bara stå 20 m ifrån och låtsas stå vid bilden och vänta i dom där x antal minuterna som dom måste. Nä, gud jag känner att jag blir lite förbannad faktiskt. Jag såg inte en enda jävla människa vid bilen så så mycket kan dom inte ha gjort för att göra sig sedda och faktiskt visa att bilen inte får stå där.

Nu måste boten vara betalad imorgon så visst kommer vi betala men jag ska ändå ringa och faktiskt fråga hur det ligger till. För jävligt dålig stil är det!

Inga kommentarer: