När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

måndag, juli 27, 2009

Helgen med dagen D.

Fredagen var dagen före den stora dagen då mycket skulle hinnas med. Jag och Simon skulle nämligen först hinna städa ur lägenheten som vi vid denna tidpunkt och bodde i men att ägarna skulle komma hem någon gång under dagen eller kvällen eller nästa dag. Vi skulle även hinna ner på stan, köpa vin, ost och vindruvor och lämna i lägenheten samt att självklart packa ihop alla våra grejer och helst hinna köra dem till Johannes. Det visade sig dock att Johannes var i Ljusvattnet så det gick inte utan alla våra saker fick allt vackert ligga i bilen när vi sedan begav oss till Källbomark för att träffa i stort sett hela Simons släkt på hans fars sida.

Där blev det grillad mat och även lite fika och efterrätter. Medan Simon stannade kvar hemma så tog jag bilen och drog till Drängsmark för att träffa en stor del av min släkt. Där skulle nämligen bröllopet hållas på lördagen och mycket skulle förberedas.

Jag som dom bett vara fotograf nästan grinade över att det var dåligt väder och inte verkade se bättre ut även på lördagen så det var bara att vara inställd på att fotografera inne. Så då var jag ju som tvungen att kolla vad jag hade att jobba med som ljus, bakgrunder osv. När det var gjort så hjälpte jag till lite men annars så drog jag tillbaka till min morbrors hus där vi alla skulle äta grillat ännu en gång och sedan sova. Vi alltså min familj skulle sova i husvagn även en till familj, sedan så var en skara på ja säg kanske 10 pers ut portionerade på ett torp och ett hus.

Det blev en riktigt kul kväll i alla fall med mycket skratt och snack men inte allt för sent bara, man måste ju tänka på den viktiga dagen.

Nu kommer vi till den stora dagen, dagen D det är väl så man säger? Även denna dag regnade, BARA regnade och usch så dåligt det kändes det var ju bara att inse att bilderna skulle bli katastrofalt dåliga och ångesten började byggas upp.

I alla fall så följde jag med mamma en sväng in till stan för att hon skulle bli sminkad på make up store och fint blev det. Sedan tillbaka till verkligheten där vi faktiskt inte kunde göra så mycket mer än att vänta och vänta. Och jo, vi var över 20 per som skulle duscha i samma dusch, det tog sin lilla tid kan jag lova.

Hipps vipps så hade all dötid passerat och så var det dags i bönhuset i Drängsmark skulle mina två kusiner gifta sig med deras två nu fruar, Helen och Simone. Jag försökte verkligen göra mitt bästa med bilderna men jag kan inte alls lova att dom blev nå bra, jag har än inte tittat på dem. Men det beror lite på vad man har för krav också i och för sig, men enligt mig om det skulle vara mitt bröllop så skulle jag ju kräva dom bästa bilderna, eller man vill ju ha så bra som möjligt dock vet jag inte om bilderna kan leva upp till det nu när ljuset var så jäkla kasst!

Till råga på allt så fick jag höra i efterhand att morbror Hasse skulle filma med att hans filmkamera helt plötsligt mitt i akten när brudparen skulle vigas så dog kameran så filmat finns bara ett av paren, och det måste jag säga är YTTERST tråkigt! Verkligen synd för det blev som fel bara.

Ja, sen var det ju dags för mig då när jag skulle fotografera själva bröllopsfotografierna. Och ja det höll faktiskt upp lite ute så det regnade inte så vi tog bilder ute men inte ser dom speciellt glada ut, gråtaskiga. Men det värsta med hela situationen var att jag hade förväntat mig att jag skulle få dom för mig själv en kvart eller så för att fotografera dem, för så är det väl? Visst brukar brudparet eller brudparen i detta fall gå iväg och fotografera för sig själv liksom, jo det har jag då verkligen för mig. Men så blev det ju inte utan när jag nu ska fotografera dem så kommer hela skaran och kanske inte hela men STORA delar av den och också står och tar bilder. Jag blir så fruktansvärt stressad för att alla är där och pratar med dem och ropar och tjoar och TAR fokusen från det jag försöker göra. Alltså ta bilderna. Som sagt har jag än inte kollat på några bilder men jag ska göra det i morgon, men allvarligt så tror jag inte att jag har fått en enda bra bild.

För alla andra människor som inte kunde FATTA att jag faktiskt försökte göra något var i vägen för mig eller förstörde eller lät mig inte göra det jag skulle. FAN alltså. Jag blev så stressad att jag helt glömde bort vad jag hade tänkt göra, mina idéer som jag hade och vad jag tänkte försöka med men allt var som bortblåst eftersom att alla andra var där och störde och inte lät min ha mina 15 min eller så.

Ja ja, nu är det över, nu är det gjort och det går ju som inte göra mer egentligen men ja efter jag fotograferat så bytte jag om till min känning och joinade partyt i festblåsan. Mat blev det som var oerhört god faktiskt, jag brukar egentligen vara ganska tveksam mot mat på bröllop för att det ska alltid vara så jäkla fint så jag tycker oftast att inget smakar så bra. Men detta var liksom potatisgratäng och potatissallad samt något gott kött och stora kycktlingbitar på spett osv. SVIN gott verkligen. Men tyvärr så var jag så besviken vid denna tidpunkt över fotograferingen att jag satt ungefär hela middagen och försökte hålla gråten tillbaka.

Medan allt skulle vara så glatt och fint och det var det egentligen men jag kunde inte göra annat än bara vara besviken. Sakta men säkert så blev det i alla fall bättre, sedan tog jag tag i kameran igen och gick vidare för att fotografera. Planen var att jag skulle få med alla på bild, alla som var där men tyvärr missade jag 2 st. När jag kom fram till detta så känner jag mig kluven eftersom att jag är en gäst på bröllopet men samtidigt ville dom att jag skulle fotografera och då får man ju som ändå ett litet dilemma. Jag ska ju samtidigt vara en deltagare som att äta maten och tårtan och sjunga osv men jag ska ju hinna med att fotografera också. Det var inte så lätt alla gånger.

Ja, men i slutändan så vill jag säga att jag hade jätte kul verkligen och dom är så söta allihopa verkligen men min del i det hela går att diskutera vilket jag faktiskt tänkte att göra i ett separat inlägg.

Söndagen gick i stort sett bara ut på att städa vilket jag verkligen försökte undvika, förlåt men jag tycker att jag hade gjort mitt och när jag inte är nöjd med det vill jag inte förstöra mer bara. Så för min del i stället blev det massa spel som Den försvunna diamanten. Det tog sedan ett tag men till slut så hittade både jag och Simon till Johannes där vi flyttade in igen. Vi käkade middag och spelade Cloedo men mitt upp i en omgång så ringer Marcus för att fråga om vi vill komma ut till Lars stuga.

Där var ett helt gäng med människor och självklart sätter vi oss i bilen och drar dit, där vi spelar kubb och ägde alla som var där iprincip. Kul var det med alla goa människor men sedan blev det att röra sig tillbaka till fastlandet också. Sova hos Johannes och stiga upp sent.

Idag så tog jag och Simon en promenad till Älvsbacka där Dennis och Johan från Elof var och jobbade i ett garage på en beachbuggey som Dennis köpt. Där blev Simon resterande av tiden fram till middagen då jag och Simon köpte smörgåsar på Subway som vi käkade tillsammans med hela gänget från kvällen innan hos Johan där dom andra grillade hamburgare. Sedan blev det film, en som jag och Simon redan sett men som är riktigt kul så det gjorde egentligen inte så mycket alls. Efter det blev det att gå till Johannes igen för att där spela lite Cloedo. När Simon blev less så begav han och Johannes sig ut på en promenad men jag var inte alls sugen så jag hamnade här. Uppdatera måste jag ju göra någon gång och när jag inte gör det så ofta blir det så mycket att skriva. Jag har alltid JÄTTE mycket som jag vill berätta om man folk orkar ju knappast läsa. Jag är imponerad om någon läser detta inlägg så nu ska jag inte göra det längre än vad det behöver vara.

Imorgon är en ny dag, vi ses då.

Inga kommentarer: