När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

fredag, juni 05, 2009

Här regnar det inte pengar.

Jag tänkte bara snabbt dela med mig lite av min dag som verkligen INTE blev som planerat. Den börjar med att jag vad en liten aning för seg att gå härifrån lägenheten så jag precis ser hur t-banan kör ifrån mig. Men inte gör det mig något när det inte är jag som öppnar dagiset. Kommer jag 5 min föresent så är det inte hela världen. Men det gjorde jag inte, jag började med marginalen på min sida i alla fall. Med en knapp minut lyckades jag spring runt och byta sida på stationen där jag byter t-bana. Detta innebar att jag skulle hinna gå in på butiken på Holmenkollen och handla lite frukt för dagen och lyxa till eftersom att det är fredag och dessutom löning.

Inne på butiken så tar jag för mig vindruvor och jordgubbar. Jag vet med mig att innan lönen på mitt konto så har jag bara 10 kr kvar på mitt kort så OM det skulle vara så att jag inte fått lön så har jag inte pengar att betala med. Och vad händer när jag drar kortet. Jo, det godkänns självklart inte. Jag provar igen och samma sak då. Nu får jag paniken, det är ju den femte jag ska få lön. Suck, jag ber till gud att jag i alla fall ska ha lite pengar på mitt svenska kort men om jag kommer ihåg rätt så använde jag som allt till när jag köpte min dator och JO så var det. Inga pengar där heller. Det är alltid lika kul att säga att man inte kan betala i så fall.

Heeeelt oförstående går jag ned till jobbet och frågar Anette om det inte är idag dom vi ska få lön, jag hade ju planerat att jag skulle dra ner på byn en sväng och titta lite i affärer. Inte möjligtvis handla men jag vill kunna om jag skulle hitta något som jag faktiskt vill ha. Hon säger att jo, vi ska få lön och det vet jag ju. Vi ska få lön. Men vi tänkte som bara att ja, dom kanske kommer under dagen, sådär efter 12 för att det bara tar lite tid. Ni vet bankdagar och sånt, dom gör lite som dom vill ibland känns det som.

Sedan så går det en liten stund och till min FÖRTVIVLAD så hör man hur någon kommer genom grinden och vem är det, jo den där jävla vikarien. Jag tänker för mig själv "VAD FAN GÖR DU HÄR? Ska du börja gratis jobba, det får du fan inte, dra härifrån" (jag vet jag har grymt mycket aggressioner mot han men det hjälper inte att veta om det, det blir inte bättre för det). I alla full fall så vet han med säkerhet att han inte heller har fått lön. Så vi ringer till kontoret där ingen svarar så då blir det ped.ledaren A-I. Hon blir helt stressad och lovar att hon ska kolla upp det och sedan höra av sig.

Där kl 14 har hon fortfarande inte hört av sig så när vi ringer upp får vi höra att hon fått reda på att det är något problem eller fel men som de försöker fixa. Toppen, not! Detta innebär att vi ändå inte kommer att få pengar förrän på måndag eftersom att det är fredag idag och ja, det måste gå en bankdag för en överföring.

Lite senare får vi det i alla fall bekräftat att vi ska få lön på måndag. Men kul. Jag har ju bara 10 kr kvar på mitt kort hur ska jag klara det? Hur hade dom tänkt lösa det riktigt, inte alls tydligen? Jag har ju ändå tur. Jag kan låna pengar av Simon men Anette. Hon har ingen pojkvän att låna pengar av vad ska hon göra då? Hon ligger dessutom redan på minus tydligen. Jag vill seriöst veta om man kan få någon kompensation eller ja. Finns det någon rättighet om detta eller nå lagar och grejer, jag vill gärna veta vad som gäller.

Nu är det ju egentligen inte någons fel att det råkar vara fredag så man måste vänta över helgen, men mina planer spricker ju. För egentligen skulle jag har varit på stan idag. Vad har jag gjort i stället, jo när jag kom hem så hade Simon tagit ut 400 kr till mig så jag har något att leva på men vad gör jag då? Jo, jag går till Storo, kikar mig om kring men går sedan till ICA för att handla den mat jag vill ha. Turen där igenom kostade mig 295.50kr när jag skulle handla lite frukt och ägg och sånt. Ännu mera toppen. Det känns drygt att jag nu åter igen bara har 100 kr kvar men jag klarar mig väl om inte annat får Simon låna mig ännu mer pengar.

Ja så kan det gå, jag är ganska intresserad av att få veta vad som var fel men det antar jag få vänta tills på måndag. Vi håller tummarna för att det går bättre då. Nu så ska jag nog hoppa i säng på en liten stund för att hoppas på att det är super bra väder i morgon och att jag kan lägga mig ute och sola efter att jag varit och tränat.

Natta alla.

Inga kommentarer: