När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

måndag, januari 19, 2009

Solklar glidar dag på jobbet.

Alla tiders dag, även fast jag var lite orolig över hur min dag skulle vara även fast jag inte kände mig helt 100% när jag steg upp så for jag ändå med tanken att man alltid kan fara hem igen. Och ja, nä det skulle nog gå bra, tänkte till gjorde jag också då jag tog mina vinterskor till jobbet eftersom att det har kommit ordentligt med snö på detta stället.

Jag tog mig till jobbet och hade sådär lagom några minuter till godo när jag ska ta mig till dagiset som ligger på "källarvåningen" på ett hus. Man går inte på "baksidan" så för att ta sig dit går man på höger sida av huset till grinden som man passerar sedan ner för en trätrapp och hipps vipps är man där.

Nu är det så att det var fullt så enkelt när jag behövde ta mig igenom en halv meter snö att plumsa igenom innan jag kom till dörren. Kul? Jag blev blöt om fötterna även fast jag hade mina vinterskor, dom var ju inte nog höga. Min tanke nu var att hur i HELA världen ska folk ta sig ner där med barnvagnar? Ja, så vad göra? Jo, Linda klär på sig sina täckbyxor och går ut igen och lånar spaden av familjen på ovanvåningen och börjar skotta. Tro mig så var det lite jobbigt men helt ärligt, man är väl norrlänning och är van? Ha ha, så jo det såg bra ut efter att jag varit i farten ;)

Nu kändes det riktigt bra och jag var lite stolt över mig att jag faktiskt varit så duktig och jag tänkte nu måste dom ju klara sig ner. Men till min förvåning så ringde telefonen x-antal gånger där det var föräldrar i andra ändan som förklarade att barnet inte skulle komma pga att någon var ledig och hemma med barnet eller att barnet var sjukt. I slutändan så hade vi bara en liten go kille på dagiset idag. Hur skönt och mysigt som helst, jag vet inte ens om man kan kalla det jobb det vi gjorde idag.

Sedan var vi ute och gjorde massa snökakor och snögubbar, dock så var det inte direkt klibbsnö så lätt ar vet inte men 2 st mindre blev det. Sedan fixade jag även en snöängel, det var inte jag som gjorde det utan lillkillen. Kul var det. Sedan åt han sin lilla matlåda och for hem där vid 15 tiden, så efter det gjorde jag också det. Tack och bock för ett tidigt slut på denna arbetsdagen. Och jo en sak till, idag så hittade jag även en liten godispåse till mig med ett kort på och på ena sidan var det en bild på en av lilltjejerna som vi har och som nu hade gjort sin första vecka på dagiset så vi har skolat in henne så att säga och på andra sidan stod det skrivit (detta är inte ordagrant) Tack kära Linda för att du har tagit hand om mig min första vecka på dagiset. Undertecknat med namnet. SÅ sött och det bästa om allt, det var gott godis ;)

Jag blir verkligen så glad när sådant händer och det är saker som detta som får mig att älska jobbet. Detta och när barnen verkligen bara skiner till med all dess glans och har glimten i ögat, då är det som bäst! Ja, vad ska man säga, det kan inte vara bättre än bra!

Nu får vi se hur många barn vi har i morgon men det landar väl runt 4 skulle jag gissa. Jag har faktiskt varit duktigt och dag och tagit massa bilder och det kommer jag lovar, men det kan dröja en månad eller två (och jag har inte glömt att jag lovade bilder från lovet i Skell heller så det kommer också, promis!) Tack och adjö.

Inga kommentarer: