När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

måndag, januari 05, 2009

Då jobbar vi igen.

Så min första dag efter jul- och nyårsstängt. Jag har tiligvakt vilket innebär att jag öppnar dagiset kl 8 och det är inte alls så svårt. Dock, så måste min klocka seriöst gå sent för jag missade tydligen t-banan här ifrån Nydalen i morse, vilket gjorde i sin tur att jag missade T-banan till Frognesetren (jag kan inte stava på norska jag vet) vilket gör att jag kommer i tid till jobbet. Nu blev jag sen men dock bara 10 ynka minuter och jag bad till gud att inget barn skulle vara tidigt och stå där och hänga typ 2 min över 8. Vilket inget barn gjorde och faktum var att när Anette kom kl 9 hade fortfarande inget barn kommit, så det gjorde absolut INGENTING att jag var 10 min sen. Men det är ju inget jag kan leva på någon annan dag så, skärpning nu när jag vet om det och kom i tid.

Så det kan gå, men tur i oturen och verkligen ingen skada skedd. Det var jättekul att jobba idag, på så sätt att vi fick träffa alla sötisar igen och dom är verkligen små solstrålar. Dock skiner dom inte lika mycket när dom är sura och griniga men det kan jag leva med.

Det som var mindre kul med dagen var att vi som inte kunde göra riktigt det vi skulle på grund av att en förälder var där och liksom förstörde för oss. Dagarna brukar se ut som sådana: Barnen kommer allt från mellan kl 8- 9.30, sedan leker vi eller gör andra aktiviteter tills klockan är runt 11 (+ - en kvart) då vi äter lite och sedan där vid då 11.30 så börjar vi lägga dom första för att sova ute i vagnarna.

Dom sover allt mellan 1 - 2 eller 3 timmar om dom får. Denna tid när alla sover, så städar jag och Anette upp lite och så äter vi själv och tar det lite lugnt. 2 gånger i veckan har vi mer storstädning denna tid och det är även nu som någon av oss går och handlar om det behövs. Och självklart behövdes det göra idag efter att dagiset har varit stängt typ 2 veckor.

Efter att barnen sovit så varierar det vad vi gör, men oftast går vi ut en sväng medan det är ljust och sedan äter vi lite till och sedan leker vi, inne antagligen om vi var ute före. Sedan blir barnen upphämtade där efter vi ätit någon gång.

Hur som helst så fick vi höra att vi har fått en stor pojk till oss nu efter jul som inte sover på dagen längre, så då ändras ju som det här. Då ska vi underhålla "stor"killen medan de andra sover och lagom till idag så bestämde vi att han skulle få följa med på butiken och handla. Det var ju prefekt underhållning tyckte vi, så då bestämde vi att Anette skulle gå och handla så hade jag tänkt dammsuga och torka golvet medan dem var borta på butiken. Men så blev det inte.

Vi har en pojk på dagiset som av någon okänd anledning i alla fall för mig inte var på dagiset under de senaste 2 veckorna (då räknar jag inte med den tiden nu över jul då dagiset var stängt, för då var ingen där). Jag hade bara träffat han en gång då han och hans mamma var förbi och sa hej. I alla fulla fall så, daltas han väldigt mycket med och det är väl därför han har lyckats skrika sig till att vara hemma. Nu idag sådär lagom vid 10.45 så ringer hans mamma och säger att dom kommer och att han ska stanna hela dagen. Men då har vi som hunnit fixa all "mat" till barnen redan så vi hade inte räknat med honom.

Hur som helst kommer han inte förrän att barnen har hunnit äta en stund, så vad spelar det för roll? Han hade med sig en liten matlåda med lite bröd i som han då åt av och hans mamma satt självklart i stolen brevid hela tiden. Och när barnen börjat äta klart så lägger vi dem efter att vi bytt blöja men, denna lilla kille är förståss bortskämd så han skulle inte läggas förrän efter kl 12. Så vad händer, jo när vi fått isäng alla barnen förutom denna kille i fråga och då den "stora"killen så klär sig Anette för att gå iväg till butiken. Då blir jag kvar där på dagiset med mamman och pojken. Vanligt vis brukar jag äta nu och jag håller ungefär på att dö av hunger men hon sitter där i godan ro och daltar med sin lilla plutt. Jag kunde inte ens dammsuga. Hon ger sig inte iväg förrän Anette kommer tillbaka och ja, då har det gått en ganska bra stund. Då ska vi sedan försöka få killen att sova också dessutom.

Inte blev det någon städning, ungefär ingen mat heller och ingen ro, när vi faktiskt har en rast som vi automatiskt brukar ta där när barnen sover. Jag är faktiskt mått irriterad över denna förälder just nu. Egentligen så är det ju som inget fel på henne så utan jag tycker bara inte om när det blir sådär. Hon tror att hon liksom kan komma och allting ska passas efter henne och hennes lilla prins och visst jo. Det ska väl det men alltså vi ska fortfarande kunna göra det vi ska liksom.

Jag hävdar att det är hennes fel att jag är dötrött just nu, för hade jag fått min vila skulle allt gå så mycket enklare, eller? Det är i alla fall enklast när man har någon/något att skylla på.

Jag är i alla fall super peppad över i morgon får så kommer Maria till Oslo, hela vägen från Geilo där hon är och jobbar. Hon och en polare ska shoppa och jag tänkte självklart hinna med och träffa henne. Min plan är att de ska stanna tillräckligt länge för att jag hinner sluta jobba och att jag då kan möta upp dem nån stans och så far vi till lägenheten och köper mat, tillagar den och äter och sedan vinkar dem adjö. Kul ska det blir, rent jävla super kul! Jag hade förståss önskat att jag kunde hänga med dem och visa den del av Oslo som jag sett och hunnit med att utforska men i stället så har jag skrivit meterlånga utlägg över msn var dom kan gå och shoppa, hur dom hittar dig, vad saker kostar och massa tips.

Min plan är att dom ska parkera här nere där det är gratis i stället för nere på stan där det tydligen kostar typ 45 norska i timmen, sedan får de ta t-banan härifrån som alla andra människor och sedan utforska Oslo. Det är så enkelt som det kan bli. Pepp! Ses i morgon hoppas jag! ;)

Jag ber om ursäkt för att det blir långa inlägg utan bilder men allt blir så mycket svårare när jag inte har min egen dator så jag vill inte direkt lägga in bilder på denna men är ni tillräckligt intresserade kommer ni läsa det jag skriver ändå. :P Kör försiktigt nu Maria.

Inga kommentarer: