När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

tisdag, november 18, 2008

Utkast.

Idag har jag i alla fall till en början gjort vettiga saker som skrivit personligt brev och tagit tag i att börja redigera bilderna till min examinations inlämning som jag borde försöka få klar nu. Men jag tänker lägga ner mycket tid och energi på detta och inte slarva någonstans och det viktigaste inte sitta och jobba med bilderna för länge utan sova på saken ofta.

Nu har jag gjort några "utkast" på 3 bilder, men det är en till som jag tänkte göra fast jag inte har tagit den bilden än så det kommer. Men det är 3 st bilder som ska skickas in så då väljer jag de 3 st som blir bäst och passar bäst in på temat.

Så för att göra historian kort så ska man välja ett tema att redigera minst 3 bilder i som man ska sedan skicka in både före och efterbilder på och jag har valt temat händer. Och det viktiga för mig är att bilderna berättar något, att dom i sig har en historia, så här kommer mina utkast och då får ni GÄRNA säga vad ni tycker om bilderna så jag får lite utomstående människors tankegångar när de tittar på bilderna.

Min tanke med denna bild är att jag inte vill att alla bilderna ska vara så fina och vackra utan att det ska frambringa en känsla och då mer av lite obehag. Förbjudna tankar och känslor som oftast är fångade. Allt behöver inte vara harmoniskt för att berätta en historia.

Hur tycker ni jag lyckats?

Denna bild vill jag ska förmedla en känsla av åldrat, helst skulle jag har fått till lite "trasiga" kanter men jag vill inte helt förstöra bilden heller och överarbeta den. Egentligen har jag inte så bra motivering till denna mer än att det bara kan göra en bra bild så, jag får fundera ut något bra till den här.

Jag tycker bilden ser superbra ut som liten men tittar man på den i större skala så vet jag inte riktigt så jag behöver lite hjälp på denna bild.

Men vad tycker ni, känns det trovärdigt eller har jag tagit i för mycket?


Då var detta den sista bilden som jag jobbat med idag men den känner jag mig rätt nöjd över dock så har jag fuskat lite i kanterna på maskningen men det får jag fixa till sen. Jag kommer troligtvis också beskära den och möjligtvis rotera bilden så det ser ut som att händerna ligger ned med utöver det känns det ganska bra. Tanken med bilden var att jag ville ha en som var helt harmonisk och inte en massa tjoller utan att man bara kan känna samhörighet och att det är viktigt för en människa.

Så ni får gärna säga vad ni tycker om denna bild också. Alla kommentarer jag får kommer bara hjälpa mig att godkännas i denna kurs, så snälla skriva en rad.

Nu är det verkligen dags för lite mat i magen.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Åh, jag förstår dig angående torrbollar. Dock ställer jag aldrig direkta frågor i min blogg, om än min syster och mamma är duktiga på att kommentera, så jag kan tänka mig din frustation. Själv kommenterade jag inte dina bilder eftersom ajg ärligt talat inte vet någonting alls om foto. Jag är en sån som tycker att alla dina bilder är fina och bara ser att de är photoshoppade om ajg får se en för och efterbild :P Lycka till iaf med arbetet; tänker för övrigt "stjäla" våra händer och framkalla till min scrapbook, hoppas det går bra... Och kanske som bakgrundsbild på datorn vår :D

Anonym sa...

Hej gumman! Jag erkänner att jag inte läst din blogg ordentligt och därför inte kommenterat men här ska du få en "okunnig kommentar" för du har bett om den :) Den första bilden tycker jag ändå på något sätt ändå var fin, fast fin med ett budskap. Så budskapet kom ändå fram tycker jag, om tankar,vardag med mera. Den andra bilden med handen och boken är min direkta favorit ( inte direkt konstigt) men jag tycker inte att den ger känslan av något gammalt utan heller en känsla av kunskap. Om handen var smutsigare kanske den skulle uppfatts som äldre men min första tanke var kunskap, reformation, lärd. Sista bilden är en bild som symboliserar närhet tycker jag, känslan av samhörighet, inte bara med händerna utan även ringarna som symbol. En vacker bild. Så nu har du fått mina tankar och kommentarer! Stora kramar! / Syrran