När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

onsdag, november 12, 2008

Kalibrera?

Ännu en dag och än så länge har jag inte gjort så mycket, eller jag har sett en lektion så jag har ju studerat egentligen. Men det var mest bara tråkigt eller inte så där super intressant. Den handlade om att skriva ut bilder alltså färgrymder, ICC, profiler, ppi och massa massa mer.

Det har ju tagits upp i forum om kalibrerade skärmar och så där och eftersom att jag inte är så superseriös så har väl jag tänkt att det inte alls är kanske heeeelt nödvändigt för min del. Men jag har ju liksom drömmar om att jag ska göra egna tavlor. Alltså ta bilder, möjligtvis redigera lite och sedan skicka in den för att få ut dem på canvas och efter denna lektion börjar det verkligen kännas aktuellt att kalibrera i så fall. Tänk om jag inte göra det och det jag ser i photoshop tror jag är en bra bild och tycker det och sedan när jag får hem tavlan så är det inte alls samma sak.

Nä det vill jag inte riktigt förstöra pengar på bara och när det då kommer till mina egna grejer så vill jag så verkligen att det ska vara perfekt som om det ser perfekt ut och i slutändan inte är det på väggen skulle jag bli oerhört arg. Så vad slutar det med, kalibrera skärmen? Hum å andra sidan så har jag ingen aning om Simon kanske har gjort det, det är ju hans dator jag använder. Fast å andra sidan så då får det kanske vänta tills jag har skaffat mig en egen dator. Men ja, kalibrera.

För övrigt så jag har också suttit och pillat lite i photoshop med bilder och jag vill liksom ha lite Audrey Hepburn effekt så som det är på tavlan här brevid på någon bild på mig om man kan lyckas göra det snyggt, men då ska man väl från början se till att skaffa en bra bild. Hur som helst så undrar jag bara lite vad ni tycker om dessa två som jag gjort.

Alltså den till vänster har ju mycket mer detaljrikedom och blev kanske i slutänden lite för ljus, jag skulle kanske ha nöjt mig med att mest bara tagit fram detaljerna lite i/vid håret. Men den till höger tycker jag blir lite för mörk så vad säger ni?

Inga kommentarer: