När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

lördag, oktober 04, 2008

Kul liv?

Jag tänkte dra en parallell med mitt tidigare inlägg om Svensson och storhandling. Vi brukar ju aldrig göra det, behöver vi något går vi alltid ner till Kvantum och handlar det och går tillbaka, så oftast så handlar vi det vi ska äta till middag samma dag eller dagen före. Då brukar det ju inte alls kännas av att man handlar mycket. Men då var det det där med att handla allt på en gång. Det svider ju verkligen till när man handlar för näsan tusenlappen. Nä huga, vi måste återgå till att handla varje dag eller typ vara annan, även fast jag nästan är övertygad om att det kan vara dyrare i längden. Det känns bara billigare vill alla tillfällen.

Nu till idag, då for jag och Simon ner på stan. Kikade runt lite och jag provade massa bågar och Simon kollade om ett hopprep. Men innan vi han fixa ett så var Simon så grinig att han nästan inte gick att prata med så då var det dags för att gå till Wayne's coffee där Marcus enligt ryktet (hans mamma som svarade i hans telefon som han lämnat hemma) sa att han skulle jobba under dagen. Sweet sa vi och gick dit för att fika och få lite extra uppassning ;) Tack Marcus!

Efter det så käkade vi gooood mat hemma till middag. Sedan har vi spelat lite kort för att sedan ta sväng förbi Ursviken och säga grattis till Henke som fyllt år. Där blev vi en stund och det var trevligt. Sedan så var tanken att kanske fara förbi Bureå och hälsa på Rammi och Micke men dom verkade vara lite slitna så vi begav oss hem i stället. Också enligt ryktet (malin själv) skulle Malin jobba på Max och Linda missar inte en chans att komma dit för att få en Malin special. Och för er som antagligen inte smakat den och antagligen säkert aldrig kommer så går ni miste om ungefär den godaste glassen som jag ätit i hela mitt liv! För undantag av glassen i Rom som jag skulle kunna fara dit för att enbart äta den. Men oturligt nog så hade inte Malin börjat jobba än så jag ska allt fara ner på Max om en stund igen. Jag vill dock inte dit sådär från halv ett och framåt eftersom att det då kommer var super duper många fyllegrisar där som vanligt och att det då bara blir jobbigt.

Men vad gör man inte för en Malin special?

- - -
Edit: HA HA, jag skulle just publicera detta inlägg när min mobil ringde och det var Simon. Han hade bestämt sig tidigt i kväll för att gå en promenad så medan han är ute och går sitter jag här och muppar. Hur som helst så till saken hör att han börjar fråga om David, han som kör bärgaren. Som alltså är min kusins (Helens) kille eller sambo eller vilken titel dom nu väljer att ha. Så när jag förklarar läget så säger Simon, "Ja, han jobbar då kväll" jaha säger jag som lite frågande för att höra fortsättningen. "Jo alltså det är en bil som har kört rakt genom räcket på Lejonströmsbron." Jösses sitter jag här och tänker, vadå rätt ner i vattnet eller? Nä, så var inte fallet utan där bron svänger så han körde faktiskt av bron där det var mark under, typ si sådär 10 meter tillgodo innan vattnet.

Det såg tydligen ut att vara en BMW enligt Simon. I alla fulla fall så hade Simon gått fram till David och sagt, "Jaså, du jobbar kväll du?" när David svarar "Jag jobbar alltid!". Kul liv? För er som inte vet men så är det så att David har sin mobil dit alla som ringer bärgaren blir kopplad och när det ringer någon så jobbar han. Ringer det inte någon ja då kan han sitta och pilla navelludd. Detta innebär ju att han inte har några direkta arbetstider, vilket jag vid första tanke såg som en grej som faktiskt kunde vara chill till jag insåg att han faktiskt har "jour" VARJE DAG om ÅRET, 24/7. Han kan aldrig fara på semester, tänk er, aldrig Turkiet/Thailand/USA/Skottland/London/Rom osv. Kul liv? Han gör det bra tycker jag. Men sen en sak till, det där med inga riktiga arbetstider så är det så att om jag har förstått saken rätt så har han väl några tjänster (eller vad man nu ska kalla det) som han utför till olika företag och dom brukar kapptävla om att ringa tidigast på morgonen för att väcka honom, så sovmorgon får han inte heller. Kul liv?

Inga kommentarer: