När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

tisdag, september 09, 2008

Överrörlig.

Idag var jag alltså till RE-KO, sjukgymnast för den som inte vet det. Jag gick dit för att jag ville ha en åsikt om mina knän. När jag går längre sträckor alltså typ broarna så får jag ont i baksidan av mina knän. Det började för några veckor sedan och började bara göra ondare och ondare, men då hör det till saken lite också att det är när jag typ Power walkar. Inte om jag bara går och strosar. Jag började bli orolig att det är något "hemskt" eller vad man ska säga och vill kolla upp det så fort som möjligt så att jag kan göra något åt det om det finns något att göra åt det.

Domen blev följande, jag har överrörliga knän. Som jag gissade så har det med hur jag står ibland. I stället för att stå normalt med raka ben eller lite lätt böjning framåt så spänner jag bak mina ben. Som sjukgymasten uttryckte det så står jag och hänger på mina knän. Om man ska förklara det enligt en skala där man ska stå på 0 till 5 eller 10 i böjning av knäna framåt som normalt alltså, då ligger jag på minus. Det gör att jag sträcker ut musklerna bak och ger en onaturlig belastning på vissa muskler som sedan då börjar bli irriterade när jag är ute och går.

Så vad gör man åt detta, inte ett skit ungefär eller rättare sagt det finns inget konkret "botemedel". Det jag måste göra är helt enkelt att sluta stå som jag oftast gör och det lär inte vara så lätt att vänja av sig men ett måste. Sen så var det även bra att träna knäna en del men jag kommer fortfarande alltid vara överrörlig, det är inget som man kan "bli av med". Så på den vägen är det, men det är som skönt att veta var man ska börja någonstans.

Så efter jag varit till sjukgymnasten så gick jag på stan ett tag. Sedan cyklade jag hem och har mesta dels av tiden spenderat här vi datorn. Sett klart lektion 2 och jobbat i photoshop och seriöst det börjar bli lite svårt faktiskt. Eller allt blir ju vad man gör det till och jag kan ju liksom skita i att vara seriös men det vill jag såklart inte, jag blir nästan über seriös i stället.

Här ska ni få några smakprov på vad jag gjort och det vi håller på med nu är att lära oss att ta bort oönskade saker så som till exempel finnar eller säg att man har ett väldigt gammalt kort som är slitet och trasig så försöker man restaurera det och ta bort alla fläckar och prickar osv. Eller rynkor :P

De uppgifter i början är väl inte direkt så supersvåra men jag hoppas ni kommer förstå när jag nu tänkte att ni skulle få se vilken bild som vi ska restaurera. Det är inte så jäkla enkelt.

Före
Efter
Här är det alltså massa fläckar som jag tagit bort, det var faktiskt ganska plättlätt.

Före

Jag har bara givit farbrorn tillbaka några av sina år.


Efter














Detta är den bild som vi ska restaurera, så jäkla lätt är det inte.
Men jag kämpar på, tar dock en MASSA tid.

Inga kommentarer: