När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

tisdag, juli 15, 2008

Har ni hört...

Berättelsen om hur Lindas lilla vänster sko lämnades ensam på stora stygga E4:an?

Det var en gång en solig sommar dag och Linda skulle jobba kväll i Bureå och hjälpa gamla människor. Eftersom att busschaufförerna inte får tillräckligt med betalt så strejkar de, vilket gör att Linda inte kunde åka buss hem på kvällen som hon brukade. Därför hade hon frågat sin dröm prins så snällt om han kunde komma och hämta henne när hon hade jobbat klart.

Oja, svarar Prinsen och sagt och gjort kommer han ridandes på sin tappra springare när Linda slutat jobba. Det var bara 1 problem. På vägen mellan deras fina slott och Lindas arbetsplats hade ryggsäcken gått upp och Lindas lilla sko hade trillat ur. Nu står de där och Linda ska klä på sig sin rustning men utan vänstersko. Hur ska detta gå?

Utan något val så bär det av hemåt men Linda kunde inte låta bli att under hela vägen titta mot det andra körfältet för att se en skymt av den tappade skon. Och efter halva vägen så ligger den bara där, helt övergiven. Prinsen saktar ner farten och väntar på en chans för att vända och när den uppenbaras vänder han om för att åka tillbaka efter den tappade skon. Den låg bara där så ensam och Linda skyndar sig av den tappra springaren när de väl nått fram och hon plockar upp skon och går till sidan av vägen för att ta på sig den.

Efter det vänder de ytterligare en gång för att bege sig hem mot slottet och så kör de iväg mot solnedgången.

Ännu ett lyckligt slut.

Inga kommentarer: