När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

fredag, juli 30, 2010

Framtiden gör sig ständigt påmind.

Jag försöker komma i ordning, en ständig strävan men ändå kommer jag inte närmare eftersom att jag ändå i alla fall bor i en resväska och jag har inte alla mina saker på ett och samma ställe, tillgängligt.

Jag hade fått ett meddelande på CSN om beslut, att jag allt vackert ska få studiemedel och det känns väl bra! Så för att försöka känna någons slags kontroll över framtiden har jag gjort om min budget. För långt tillbaka i tiden när jag kom till Norge så gjorde jag en budget och tänkte "fan vad bra jag är". Men så som det är i livet går det inte alltid förutse saker och ting så den där budgeten an väl alltid träda i kraft för alltid var det någonting som gjorde att jag var tvungen att lägga ut pengar som man enligt budgeten inte skulle ha till dessa ändamål. Så ja, jag har inga direkta pengar sparade.

Men nu är det en ny budget som gäller! Den är självklart beräknad på vad jag kommer få av CSN och jag känner att det här ska jag fasen lyckas med! Enligt den ska jag till och med ha råd att spara pengar och dessutom kunna hantera en situation om man MÅSTE betala något som inte är planerat dock beroende på hur stor summan är. Några 4000 kr handlar det inte om men jag har planerat en liten sparkassa för nöjen och prylar varje månad som man då får ta av. Denna är då tänkt att täcka in saker som kan tänkas behöva så som vinterskor tex. Och är inte det en bra grej?

Tanken är att så fort vi passerar sen 30 augusti så träder denna i kraft och alla pengar som jag då har vid detta tillfälle ska ses som pengar som ska in på ett sparkonto! Och där med basta! Denna gång finns det inga undantag! Nu är det det fattiga livet som gäller för min del!

Visst så kommer jag väl få testa några månader och se hur det går och så får man säkert göra små justeringar men det ska inte behöva vara något drastiskt dom ska hända med den och då tänker jag på saker som ström. Det är ju lite svårt att förutse utan man får helt enkelt se hur mycket vi förbrukar. Men det tror jag kommer gå fint.

Ha ha är det bara jag som kan göra sånt här på en fredags kväll? Nu tänkte jag luta mig tillbaka efter mitt försök på att greppa framtiden och se en film i stället. Det kan jag väl inte säga är helt fel.

Inga kommentarer: