När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

måndag, januari 18, 2010

Någon som kan säga mig vad vårat bolignummer är?

Jag försöker vara duktigt idag. Rätt så tidigt tog jag mig iväg till Skatteetaten och han knappt se vad jag hade för nuffra på min lapp innan den blev plingad så jag kunde gå fram. Jag kan ärligt säga att jag höll på att missa det. I alla fall så kan ju inte saker och ting vara enkla. Dom ska alltså ha bolignumret och som vi fick det förklarat till den tidigare lägenheten när vi behövde bolignumret så ser det ut såhär: HXXYY = XX står för våningsnumret och om det är under 10 våningar så blir det då en nolla först, YY står för lägenhetsnumret och samma där är numret under 10 så en nolla först.

På våran förra lägenhet så var bolignumret H0708. 07 För våning 7 och 08 för lägenhet 8, hur svårt kan det vara? Jo, tydligen blir det svårt att förstå när man bor i lägenhet 002, som är vånging vad, 0 (noll)? Ja, jag försökte förklara när jag stod där att vi bor på det "första" etasjet men vi bor inte på etasje nummer 1 eftersom att det är våning 1. Vi bor ju inte heller i källarvåning eftersom att vi har huvudingången på våran våning så hur förklarar man detta? Jag gjorde det tydligen inte tillräckligt bra!

Så jag ringde hyresvärden men kunde han inte på rak arm, jag tror att tanken var att han skulel kolla upp det och ringa tillbaka. Men fan, man vill ju få det fixat. Sedan tar det ju ändå en vecka innan folkbokföringen går igenom. Jag vill ju som att det ska vara nu direkt så jag kan få börja räkna min tid innan jag får dagpengar.

Ja i alla fall så sa jag att jag kunde gå hem och kolla på kontraktet vad det står där, borde ju stå bolignumer tycker man. Annars så sa Simon när jag pratade med han att det kan stå på fakturan från Hafslund (ström företaget) men där står lägenhetsnumret för sig alltså 002 och etasje står bar U så jag antar att det typ är underground eller nåt. Jag har ingen aning.

Varför ska det vara så svårt och varför kan hon det där tanten inte fatta vad jag säger!!! JA nu kl 13 ska jag kunna ringa och prata med henne i alla fall så det är väl dags nu.

Jag tänkte att jag skulle börja bli lite bättre på det här med att blogga, nu när jag faktiskt göra något kul, inte jobba ;)

Inga kommentarer: