När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

torsdag, december 03, 2009

Vad göra helt enkelt.

Jag känner att jag kanske måste uppdatera här, vad som händer och sker. Jag jobbar fortfarande kvar som vanligt, men nu med en fast vikarie som är snäll och trevlig, heter Lene och är norsk. Det går fin MEN sen så händer det lite saker på jobbet. Dels så förändras "företaget" en del vilket göra att vi förändras lite så så att vi ska bli mer attraktiv för att få föräldrar att välja privat familiebarnehage.

Det som händer är nu att vi har ändrat öppningstiderna våra så att vi har öppet från 07.30 - 16.30. Detta innebär att egentligen så ska första vakten var från 07.30 till 15.30 och sen vakt ska vara från 08.30 till 16.30 vilket skulle innebär att den som har sen vakt och stänger måste var ensam med alla barnen väldigt lång tid och det vill inte riktigt jag gå med på. SÅ vi har bestämt på jobbet att den som har tidlig vakt jobbar från 07.30 till 16.00 måndag till torsdag. Alltså 30 min längre varje dag och sedan på fredagen så får man sluta tidigare den tiden som man jobbar extra, alltså 2 timmar sammanlagt. Vilket göra att man jobbar mellan 07.30 och 13.30 på fredagen. Hur vi kan göra så är för att varje fredag så är vi 3 st alltså våran pedagogiska vägledare är här och då ser vi det som en bra lösning att den som jobbar tidlig vakt får gå tidigare och man är fortfarande kvar 2 st på jobbet. Alltså fullt möjligt.

Vad som mer nu KAN hända och så alltid har varit möjligt men som jag egentligen aldrig trodde skulle hända för att det inte på något sätt behövs är, öka antal barn. Familiebarnehagen fungerar som så att vi är 2 st assistenter som jobbar + en pedagogisk vägledare 1 dag i veckan. Det räknas att det ska kunna vara mellan 8 till 10 barn där det normala är 8 barn och 10 barn bara om det är så att man har många äldre barn.

För oss är fallet nu att vi har 2 st barn som är över 3 år och resten under, de flesta på 2 eller ska fylla det och några eftersläntare på 1,5 år. Detta innebär tydligen att våra 2 st som är 3 år räknas som många barn som är gamla och därför kan vi ta in 2 barn till.

Detta är helt sjukt, det är fucking nog jobbigt med 8 barn allt vad det gäller plats med stolar att sitta på vid bordet att äta och så som plats för att hänga kläder i gången OCH hur ska man hinna med att göra allting? Kvalitetstiden i barnehagen kommer BARA bli sämre för alla barn. Allting kommer ta mycket längre tid vilket går ut över barnen eftersom att deras ute tid säkert kommer att kortas av med minst en kvart och tiden det tar att byta blöjor från att de ska ut och sova kommer bli längre vilket innebär kortare sovtid. Längre tid för allt, vi kommer inte alls kulla hålla något ordning eller någonting. Detta är SJUKT! Det har klarar jag inta av, jag känner att gränsen går där jag är nu, att jag länge ha velat ha ett annat jobb och att jag är less och ska då detta bli värre tvekar jag inte en sekund.

Troligtvis i förebyggande syfte kommer jag att säga upp mig i månadskiftet, tänker jag. Men jag hoppas mest på att jag kan få dem att säga upp mig så kan jag få a-kassa. Annars blir det 2 månader utan pengar.

Inga kommentarer: