När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

tisdag, oktober 20, 2009

Nu var det fixat.

Jag är gode trött vill jag lova! Efter att adrenalinet har pumpat på bra när vi var ute på bravader för att finna oss vitvaror till lägenheten, helst billiga också så innebar det ju att vi måste färdas med bil. Alltså vi är inga hejare på att köra bil i denna stad och det bevisade vi ju när vi körde med flyttlasset men för denna gång så studerade vi verkligen kartan för att vi skulle hitta. Men ändå redan i början så svänger vi av den stora vägen en avfart för tidigt och med tidigare erfarenhet från det så har man INGEN aning om var man hamnar eller hur man ska kunna ta sig tillbaka till rätt väg.

Men på något mirakulöst sätt körde Simon bara åt ett håll som kändes som att vi i alla fall skulle kunna vända åt men åhej, där hittade vi en skylt som pekade oss i en riktning som visade sig vara rätt, så vi hittade ändå. Fast det är klart vi missade ju och svänga in på någon väg och så sen men det var inte alls så farligt, mindre trafik på de vägarna.

Vi hittade oss grejer som vi tycker är ok, det är väl inga praktexempel till vitvaror och jag är väl inte stolt men för hela 5800 norska kronor fick vi oss, 1 st STORT kombiskåp alltså kyl och frys, 1 st diskmaskin och 1 st tvättmaskin. Det är väl inte helt fy skam och även fast det är begagnat så har vi 1 års garanti på allt. Vi har ju också bara kontrakt på lägenheten 1 år så varför inte, det gör väl inget om det pajar efter det?

Ja men nu var ju inte det roliga slut bara för att vi hade hittat det vi skulle ha, vi skulle ju få det hem också. Och det var inte en chans att det skulle rymmas i Simons jobb-bil som han lånat. Så hur gör man då? Jo, i stället för att hyra en släp på en mack så sökte vi oss sakta men säkert till IKEA för att hyra en släp, gratis. Men vi visste ju inte exakt var man skulle behöva göra för denna gratis hyrsläpen och jo självklart var man tvungen att visa upp en kvittering och körkort. Detta innebar att vi allt vackert var tvungen att köpa oss något och sedan hyra släpen, så förvaringskulla som vi kan dunka upp i boden för 195 kr blev det. Sedan fixade vi alla papper och körde. Men då skulle vi ju också hitta tillbaka, hur nu det skulle gå.

Men till slut så var vi tillbaka och fick hjälp med att lasta allt i släpen och sedan styrde vi kosen hem för att lasta ur allt. Lite lätt spända var vi nu över om vi skulle hitta tillbaka hem igen men väl ute på den större vägen tillslut så var det lungt. Fast när vi då började närma oss våran gata börjar Simon säga att han är lite orolig för hur vi skulle lösa det här problemet med släpen eftersom att det inte går att vända någonstans. CRAP! Men på något sätt tänkte vi lösa det, det finns ett ställe där man kan köra ner lite vid oss så jag tänkte att där kan man säkert backa ner släpen men, ikke de ikke. Där helt jäkla malplacerat stog det två bilar ihoptryckta uppe vid vägen så att vi inte alls hade så mycket till chans att köra ner där men ja, vi gjorde det bästa vi kunde vilket resulterade i att alla bilar som skulle passera var tvungen att köra upp på trotoaren, men so what! Vi flyttar faktiskt.

Nu så var vi ju hemma och Simon börjar lasta ur och tycker att det går skitbra med diskmaskinen och tänker att det här var ju inte alls så svårt... tills han kom till tvättmaskinen som var dubbelt så tung. Då väntade vi på förstärkningen som kom inom kort och tillslut var också alla saker inne i lägenheten.

Då var det bara att köra igen och lämna släpen på IKEA och på vägen dit så diskuterade vi vilken väg vi skulle ta men jag hävdade att vi skulle ta den vägen vi hade kört så vi faktiskt visste att vi skulle hitta även fast det skulle bli en liten omväg. Men Simon han skulle helt och fullt köra den "rätta" vägen som vi skulle ha kört från början. Alltså köra av på rätt avfart och så redan från början och visst så verkade det gå bra, när han väl tagit sig av men den avfarten var inte så markerad så vill höll på att missa den. Och fråga mig inte hur DET skulle ha gått för då hade vi kört alldeles för långt och inte skulle vi hittat tillbaka då, det tvivlar jag på! Men i alla fall så gick det ganska smärtfritt till IKEA. Hem så gick diskussionen om hurvida vi skulle tanka och hur mycket och var. Men så kom Simon på att han inte visste om det var en diesel eller bensin så i slutändan bestämde han sig för att tanka senare i stället. Detta gjorde att han också glömde bort sig i en rondell och körde av fel.

Det verkade inte båda sådär jätte bra för jag tycket som att det verkade bli lite väl mycket fel håll. Det blev kanske en liten om väg och vi körde bland annat förbi Hells Angels klubblokal här i Oslo men efter lite tålamod så var vi tillslut på rätt väg igen. Sådär efter 19 var vi hemma och hade gjort allt och inte förrän då blev det dags för middag.

Nu är jag dödstrött och nyduschad och tycker att sängen känns RIKTIGT inbjudande. På återseende.

Inga kommentarer: