När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

torsdag, juni 18, 2009

Sommarfest på jobbet.

Även fast jag inte jobbade idag så var jag ju bara tvungen att fara dit när vi skulle ha sommarfest med föräldrarna och massa fika. Tidigare alltså förra veckan så bakade vi Negerbollar (observera ett namn inget annat) på dagiset och ja barnen förstod ju inte riktigt att man skulle rulla den utan de flesta stoppade klumpen rakt i munnen och var SÅ nöjd. Ja, de som i alla fall blev gjorda, av mig och Anette dom gick hem hos föräldrarna.

Det lät nästan som att folk blev imponerad. I detta land så är verkligen inte Negerbollen en stor grej och jag förstår inte hur dom kan ha missat den? Den bakar man ju redan som barn ju. Ja i alla fall så tog två föräldrar receptet eftersom att dom tycket att det var riktigt gott. En frågade vad vi hade använt för choklad för ja det var så speciell smak, och jag liksom, vadå choklad? Kakao använder man, en kul inflik här bara. I detta land uttalar man kakao ka kaoo, och nu som jag skriver detta så inser jag att ni fortfarande nog inte förstår utan en förklaring ändå. Första ka uttalas som i kaka och andra "delen" uttalas som när en svensk ska uttala ko på engelska fast att den inte kan engelska. Alltså ka kaoo. Hoppas ni förstår iaf.

Hur som helst tillbaka till festen, så var det massa god frukt och så också och massa glada människor. Jag hade också bestämt mig för att jag ska jobba imorgon och då fick jag höra att Anette hade bett om att få vara ledig och det skulle ju inte gå om jag inte skulle jobba men eftersom att jag tänkte det så blir det så. Dock så kan jag inte lova att det kommer vara helt smärtfritt troligtvis INTE men och andra sidan så är det bara en dag och sedan helg. Det kommer säkert gå fint, om inte annat så får vi undvika allt som är jobbigt för mig som att klä på och av barnen en massa så då blir det kanske inte så mycket ute tid men regnar det så är det inte heller lika kul att vara ute.

Ja och så till det sista jag tänkte skriva var att föräldrarna är supersöta och hade gått ihop och köpt var sin present till mig och Anette. Detta var inhandlat på Sten & Ström = norsk motsvarighet till NK alltså inte det billigaste stället. Det var en skål av ett italienskt märke typ riktigt fin och säkert svindyr troligen typ linkande samlarobjekt eller en såndär serie med grejer. Den var fin och var helt klockren egentligen eftersom att det var barn på kanten. Jag ska ta en bild och lägga upp på den ska ni få se den men orkar inte nu. Det är verkligen bara att tacka och ta emot. Jättesöta är dom och när jag nu sedan går på semester i juli så kommer jag troligtvis nästan aldrig mer se dem. Tyvärr, det blir som en liten familj ju. Möjligtvis att jag kanske kommer att sitta barnvakt om det är någon som behöver men det kan jag låta Anette stå för, det behöver hon. Hon kommer studera så då blir hon fattig speciellt efter att hon har fått veta att lånekassan här i Norge BARA stödjer hennes studielån, hon får inget bidrag för att leva alltså hon får inga pengar så hon kan betala hyra. Lycka till säger jag.

Sådär nu ska jag tidsfördriva några minuter till sen blir det sängen och upp imorgon för att jobba.

Inga kommentarer: