När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

söndag, september 28, 2008

Umeå.

Idag blev det en tripp till Umeå. Dels för att få träffa Viktor och Marina igen nu när dom är bosatta där och för att det är tatueringsmässa där i helgen. Vi siktade på att vara där vid 12 och det gick väl ganska bra. Buss blev det och jag hade tänkt att tjuvåka på barn som vanligt för att spara några små slantar, men vem går ur denna betalning vinnande, inte var det då jag.

När bussvärden väl kommer till oss så säger jag att jag är under 20 alltså barn och Simon säger ungdom. Hon konstaterar att dessa biljetter måste hon skriva ut från busschaffisens dator och kommer tillbaka med 2 ungdomsbiljetter, alltså hon ignorerade mig som barn. Men det kunde jag leva med då det kostade 121 kr som ungdom och annars skulle ha kostat 84 kr vilket inte är så där jätte stor skillnad. Simon betalar i alla fall först och han har bara en femhundring men får en krona av mig så att han ska få tillbaka, 380kr men vad får Simon tillbaka jo han får tillbaka 430 kr. Hur nu det gick till men då är han ju en liten fuling och säger inte något utan tackar och tar emot. Jag däremot hade också bara en femhundring men hade även 21 kr löst så jag får tillbaka 400 kr som jag ska inte tjänar något på detta. Fusk på hög nivå är det. Men men, nu ska vi väl inte vara sån.

Väl där går vi runt på stan en liten stund innan vi går på Subway för att käka lunch och sedan bege oss till mässan. Det var JÄTTE gott att äta på Subway vilket jag inte har gjort på x antal månader nu, dels för att jag egentligen inte äter bröd än så länge. Hur som helst så lyckades vi orientera oss till huset där mässan skulle vara och även det kostar ju. 100 kr för en halv dag (fram till 20.00) + 20 kr till garderob. Och det var INTE värt pengarna. Mest fanns det bara massa springpojkar till HA där och dom utstrålade en mysko stämning samtidigt som det var en jävla massa folk där i alldeles för små lokaler och man hade inte en chans att se något varken av bilder från tidigare gjorda tatueringar eller de som tatuerades där. Men ja, det var väl kul att få se det lilla vi såg ändå.

Efter det så gav vi oss iväg till Viktors och Marinas lägenhet på Berghem (om nu inte minns fel) vilket enligt mitt tycke var hyfsat centralt och det tog topp 20 min hem till dem. En mysig lägenhet var det men skulle dock kunna vara mycket mysigare om inte golvet i köket var blå och blå/vitt rutigt och köksluckorna var djupmörk gröna och sedan hade en tapet som såg ut som trä + att det var väv i sovrummet som kanske inte var den finaste men som var under målning så det kommer bli bättre. Men annars verkligen helt ok. Där spenderade vi resten av tiden förutom när vi gick för att hämta maten vi beställde och hör och häpna jag åt faktiskt en pizza. Men det är bara att konstatera att det inte längre är SÅ gott som det var tidigare så det kommer väl dröja sådär minst 3 månader till nästa gång.

Vi underhöll oss framför tv:n men både en massa bajsprat och med att se Miami Ink. Sedan så knallade vi till bussen där just för kl 20.00 för att sedan ta den sista bussen hem från Umeå. Väl tillbaka här så var vi tvungen att gå till lägenheten för att hämta Rammis mobil som hon glömde här igår när hon och Micke var förbi och spelade lite Wii och drack några öl, hur som helst för att sedan gå ner på stan igen för att träffa dem och ge tillbaka telefonen.

När vi väl hade gjort det och var på stan så följde vi dem till Station där de skulle in och sedan gick vi vidare en sväng bara för att se vad det var för folk ute men för att vara löningshelg så var det ur uselt. Det brukar ju till och med nästan vara mer folk sista helgen innan löning när folk inte har pengar. Så vad som gick fel i kväll vet jag inte.

Nu är vi i alla fall hemma igen och jag ska gå en sväng på toa för att sedan hoppa i säng. Vi ses i morgon, sov gott och dröm söta drömmar.

Inga kommentarer: