När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

tisdag, augusti 19, 2008

Oj oj.

Jo vad bakläxa jag får, här var det ett tag sedan jag var in och skrev och dessutom så skrev jag inte ens igår när jag har min vanliga procedur om att väga och mäta. Visst gjorde jag det också men jag skrev det aldrig så då kan jag meddela om att jag väger fortfarande 64 kg och minskade med 1 cm i midjan till hela 84 cm. Jä. Det känns skönt så länge det inte går åt andra hållet bara, mig gör det inget om jag står stilla bara jag inte går upp.

Det kan ju ha och gör med att jag har varit borta hela helgen och det är därför som jag inte har skrivit något men man ska väl inte skylla ifrån sig. Så jag och Simon var på äventyr till Fromheden med mammas sida av släkten. Där blev det hej dundrandes kalas på fredagen och jag kan säga att av alla som förtärde alkohol så var det möjligtvis 2 st som inte hade passerat gränsen för måttligt nykter. Tyvärr men alla var väldigt goa och glada, en del för go och glad.

Så hur de skulle orka med lördagens bravader hade jag ingen aning om men det gick. Vi börjar ha som en tradition att en helg där i början av augusti så far vi till Fromhedens camping bor där över helgen och far hem. Men på lördagen så blir vi hämtade nere vid vattnet av Lasse som har sin sommarstuga en bit upp efter älven (tror jag det är) och han har då inte bara 1 pråm/flotte utan 2, 3 st. Han kommer och hämtar upp oss med den ena, man får lite fika och åker runt på vattnet lite. Sedan släpper han av oss upp i skogen på en ö eller halv ö det vet jag inte riktigt vilket. Där har han byggt upp olika grenar, till en 5-kamp.

Det första är att skjuta med slangbella, den andra grenen är skjuta med blåsrör. Sedan har vi bågskytte som tredje och fjärde grenen är när man ska skjuta iväg puckar efter en lång bana och man ska få dem så nära slutet som möjligt. Men då är det ju massa hål och grejer på vägen som det brukar trilla ner en massa puckar i och självklart får man inga poäng för dem. Sist men inte minst så är det då den största grenen av dem alla, Rotvälta open. Det är golf... i skogen med en tennis boll och bandyklubba. Och allting som finns i skogen är dött och man får inte flytta på någonting. Är det massa kvistar i vägen, ja då är dom ivägen. Lika så barr, kottar, stubbar TRÄD osv. Och jag hoppas alla förstår att med en tennisboll så är det inte så lätt eftersom att den har en tendens att studsa.

Det har hänt många gånger att man vi utslaget har drämt till bollen så den flugit rätt in i ett träd och sedan studsat 10 meter bakanför utskjutet. Lyckans ost, eller?

Det är helt underbart kul, och i år för andra gången så tog jag hem segern. Denna gång tillsammans med Hasse, Robin och Micke. Sedan att det var jag som hade gjort lagen hade faktiskt inget med saken att göra att vi vann, vi var helt enkelt bäst. Fast och andra sidan så har det ALDRIG varit så jämt som det var i lördag, alla låg i princip med 1 poängs skillnad alltså, vi hade 27, nästa 26, 25 och 24 eller 23. Hur kul som helst, så när vi kom till sista hålet kunde ju förståss alla vinna speciellt eftersom att första personen i med bollen också skulle få 5 extra poäng.

Men det tog vi hem och bra kändes det, min andra seger. Så nu toppar jag listan tillsammans med Josse, Hasse, Robin, Micke och så var det säkert någon mer som också hade 2 segrar sedan tidigare. Tyvärr så kommer jag nog inte kunna medverka nästa år men det får vill allt ta och se om då.

Nu ska jag återuppta bakningen, degen har nog alldeles säkert jäst klart nu. Så nu är det spännande och se om det blir något av dessa banan- och Nutellakrokar. Bilder från helgen kommer upp senare idag eller i morgon.

Kör försiktigt.

Inga kommentarer: