När liten blir stor

För mig själv och alla andra som är delaktiga eller bara nyfikna.

fredag, augusti 22, 2008

Promenad?

Jag tycker som att jag har varit duktig den senaste tider med åtminstone 1 promenad varje dag och då är kortaste sträckan broarna, eller så har jag åkt inlines. Men nu denna vecka har det inte varit toppen väder och visst det har väl inte varit kul men jag har fortfarande tagit min promenad när det väl har hållit upp lite. Men igår kände jag inget sug, noll! Jag kände bara att någon dag måste man väl få vila och jag hade lite ont i benen efter att ha stått hela tagen så, gör det verkligen någonting om man inte går en riktigt promenad en dag?

I morse vaknade jag och tänkte nä nu tar vi igen oss för igår och i farten till toan så tittar jag ut genom fönstret och konstaterar att det inte är fint väder i alla fall. Efter så går jag till fönstret för att faktiskt avgöra hur det är på riktigt och ser hur det är som regndis i luften. Hur sugen blir man då? Inte vill jag gå en promenad i detta väder när jag har gjort det i princip varje dag tidigarede i veckan.

Så nu sitter jag i valet och kvalet om hur jag ska göra, jag vet att jag måste gå och handla så en liten promenix blir det ju hur som helst men broarna? Då är frågan, ska jag fara och handla nu, eller ska jag baka först och hoppas på bättre väder och gå broarna och handla på tillbakavägen eller ska jag handla efter baket och så blir det ingen riktigt promenad i dag heller? Jag kan ju tillägga att jag börja jobba kl 17 så har jag inte gått något före middagen så blir det ingen promenix. Jag kommer ju trots allt inte hem förrän närmare 12 så inte blir det att gå en sväng då inte. Inte med tanke på att jag börjar jobba kl 9 i morgon. Det är ju inte så där farligt tidigt men, det hade ju alltid varit skönt att få sovmorgon. Men jag klagar inte, jag får ju jobba.

Så hur gör djur. Jag tror att en sista titt ut genom fönstret blir avgörande. Vilket I-landsproblem, hade det varit barnen i Afrika hade det inte varit något snack om saken. Vi klagar över vädret och har all chans i världen att skaffa bra förhållande (alltså typ kläder och skor) för detta väder men gör vi det, inte alltid? Har människorna i Afrika chans att göra det, skulle inte tro det och vilka är det som inte klagar och bara gör det som måste? Inte vi i väst i alla fall.

Inga kommentarer: